the warm heart of africa

In Lilongwe, de nieuwe hoofdstad huurde ik een auto en was meteen een bezienswaardigheid. Niemand behalve de enkele reiziger rijdt auto in Malawi. Malawi heeft evenwel veel te bieden voor reizigers en toeristen, en ook nog eens een zeer vriendelijke bevolking. Malawi is echter ook één van 's werelds armste landen.

Op mijn route door het zuidelijk deel van het land passeerde ik honderden kleine dorpjes en bijna net zo veel groente, fruit en vismarkten. Soms kocht ik hier tomaten of vis.

Via Blantyre, de grootste stad van het land bereikte ik Zomba, de oude hoofdstad. Met een zeer levendige en kleurrijke markt is Zomba een interessante plek. Het stadje ligt aan de voet van het Zomba Plateau, een ruig en dicht beboste heuvel met kleine watervalletjes en mooie uitzichten over de omringende vlakte.

Mijn volgende bestemming was de Shire River, de grootste rivier en een belangrijke voedselbron. Er zijn veel vissers te zien die al balancerend in hun smalle houten kano's op de traditionele manier hun netten uitwerpen. De rivier stroomt door het Liwonde Nationale Park waar veel, heel veel nijlpaaden te zien zijn, evenals krokodillen, olifanten en waterbokken. Nabij ligt het zuidelijkste puntje van het Meer van Malawi. Met witte stranden en tropische vissen is dit op twee na grootste meer van Afrika een toeristische hot spot.

Enkele van de foto's die ik nam in Malawi zijn te zien in deze special, evenals mijn reisverhaal in woorden.