Africa's gem


nederlandsKomend uit Zuid-Afrika over de Oranje Rivier kwam ik terecht in de Grote Droogte: de woeste en onherbergzame Namib en Kalahari woestijnen. Dit landschap is zo wonderlijk voor een Europeaan. Maar al op de eerste dag, kamperend bij de Fishriver Canyon, viel ik voor dit landschap. En mijn verbazing en enthousiasme verdwenen niet tot aan mijn eindpunt, de noordelijke Okavango Rivier.

Ik bezocht enkele van de vele natuurlijke hoogtepunten van NamibiŽ. Ik beklom de zandduinen in de Tsauchab Canyon tot aan de magnifieke Sossusvlei, kruiste de gravelvlakten van de Namib, staarde naar 's werelds oudste plant de Welwitschia Mirabilis, sliep tussen de Kokerbomen bij Blutkoppie. Ik wandelde rond de Spitzkoppe en zag het zuidelijke deel van de Skeleton Coast, waar de vissers walvis beenderen rond hun huizen plaatsen.

Groot en klein wild zag ik in het Etosha National Park, op het Waterberg Plateau en in het Mahango National Park. Daar sneden parkwachters vlees van een neergeschoten olifant. Het dier was gewond geraakt en daardoor levensgevaarlijk in zijn woede.

Enkele van mijn foto's uit NamibiŽ zijn opgenomen in deze reisspecial.
Wandel door de expo door op plaatsnamen aan de linkerkant te klikken.